#neulekuvahaaste 2018


#viimeinen

Tähän päättyy neulekuvahaaste 2018. Haikein mielin postaan viimeisen kuvan työstä joka kulkee mukanani käsilaukussa. Saksia ei kuulu kuljetella mukana, joten nämä virkkuutilkut ovat jonossa kiinni toisissaan, kunnes pääsen kotiin ja saksien luokse. Tästä olisi lopulta tarkoitus tulla viltti.

#inspiraatio

Nämä langat ovat törkeän halpa kirppislöytö. Siispä ei mitään käryä, mitä näistä tulee. Inspiraatiota odotellessa. Luottavaisin mielin kuitenkin, sillä uskon että nimi on enne :)

#itselle

Nämä jäävät ihan itselle kunhan saan ne pääteltyä. Olen perinteisten villasukkien ystävä, mutta tällä kertaa halusin kokeilla jotain uutta. Kuvioinnista ei ihan tullutkaan sellaiset, mitä olin kuvitellut. Joka tapauksessa halusin käyttää sitä lankaa, jota aiemmin itse olin värjännyt tätä neulekuvahaastetta varten. Tavoite saavutettu.

  #idoli

Emotional balance thru knitting. Ihana Kurt Cobain! Idolini. Enpä tiennytkään mitään hänen neuleharrastuksestaan :D

#raitoja

Hotpants! Oon jäänyt villahousukoukkuun. Nämä ovat järjestyksessään toiset villapöksyt. Vielä hieman matkaa, jotta niillä talvipakkasissa tarkenee. Sekin on vielä vähän auki onko nurjapuoli oikea ja oikeapuoli nurja. Aika kertoo. Taskujen tekeminen on myös harkinnan alla.

#väri

Musta on musta kiva väri. Nämä lasinaluset olen tehnyt virkkaamalla ja jämäkkyyttä niihin on saatu tärkkäämällä.

#nurjapuoli

Langan kuljettaminen työn nurjalla puolella kirjoneuleessa on ehdottomasti käsitöiden nurjapuoli minulle. Tuntuu vaikealta tehdä sitä useammalla kuin kahdella langalla. Kuvan yksisarvinen ja lohikäärme ovat samaa mieltä. Hankalaa on. 

#luonto

 Virkattuja kukkasia. Tämä kirja on mitä rakkain. Saniaiset myös. Tällaisia pieniä virkkaushommia on kiva tehdä silloin, kun ei jaksa syventyä mihinkään suurempaan. Tämä tietty vaatii ihan omanlaistaan keskittymiskykyä ja tarkkaavaisuutta, mutta on tilanteita, jolloin sellainen mielentila löytyy. Mutta mitä hittoa tällaisilla yksittäisillä kukilla ja lehdillä oikein tekee?!! :D

 #neulemotto

Kaikki muu on turhaa, paitsi neulominen.

#neuleseura

Käsitöitä tehdessäni kuuntelen äänikirjoja. Kuvan kirja ei liity tapaukseen.

#knit along 

Introverttinä en ole juuri missään neuleporukoissa mukana. Yhdessä tekeminen on jotenkin täysin vierasta ja kummaa minulle. Koen käsityöt jotenkin henkilökohtaisena, meditatiivisena juttuna. Apua en osaa juurikaan kysyä tai pyytää. Siksipä näin. Onneksi minusta on moneksi. :D Sitten vain joka tehdään oman pään mukaan tai todetaan, että haaste on täysin ulottumattomissa ja siirryttävä seuraavaan projektiin.

#muisto


Pirkko-täti oli käsityöihminen. Siitä huolimatta, että tein itsekin villasukkia, oli niitä aina ihanaa saada Pirkko-tädiltä. Hän siirtyi ajasta ikuisuuteen muutama vuosi sitten. Sain muistoksi hänen viivottimensa, jota hän käytti mitatessaan omat käsityöprojektinsa. Ikuisesti kiitollinen kaikista hänen tekemistään villasukista ja tästä viivottimesta. Merkitsee minulle todella paljon tämä hauska viivotin.

  #mukavuusalue

Sukkia on tullut tehtyä lukemattomia pareja ja parittomiakin. Sukka on hyvä olla puikoilla äkilliseen neulomisen tarpeeseen. Tässä läjä sukkia lapsille. Akryylilanka on kivaa työstää ja tuo, että lanka on värjätty niin ettei siinä ole tasaista vaihtelua, tekee neulomisesta entistä huolettomampaa.

#nostalginen

Vierivä lanka ei sammaloidu :)

Tuollaisen hippimekon haluaisin tehdä tuosta retroisasta langasta.

#kirjoneule

En ole kirjoneuleiden ylin ystävä. Jälleen villasukka. Perus. Lapselle.

#projektipussi

Kiitokset jälleen Ebaylle. Sieltä löysin ja tilasin mukana kannettavan pussukan langalle. Enää ei lankakerä ikävästi vieri pitkin lattioita. Lanka ei myöskään mene solmuun kassin pohjalla pyöriessään. Näitä asioita joita ei ole tajunnut tarvinneensa näin kovin, ennen kuin sellaisen hankkii. Joka tapauskessa arjen luksusta :)

 #villasukka

Villasukka. Ihan perus.

 

#yksityiskohta

Eiliseltä jatkuu kukkateema ja virkkuuhommat. Miten tuollaisista yksinkertaisista silmukoista ja pylväistä voikin syntyä yhtäkkiä vaikkapa kukka. Ihan käsittämätöntä! Tuntuu taikuudelta.

neulekuvahaaste2018, yksityiskohta, nonnuneuloja, instaneulojat, neulonta ,puranpuran2 

#kukka



Afrikkalainen kukkasessa minua kiehtoo sen muoto. Kuusikulmaisen muotonsa vuoksi se soveltuu monenlaisiin projekteihin: viltiksi, kassiksi, mekoksi.  

neulekuvahaaste2018, kukka, nonnuneuloja, instaneulojat, neulonta ,puranpuran2 


#päättely

Aina kun tulee aika päätellä, loppuu motivaatio. 

#kontrasti

Twin Peaks -tunnelmissa.
neulekuvahaaste2018, kontrasti, nonnuneuloja, instaneulojat, neulonta, puranpuran2 

#neulekirja 

Valitsin tämän kyseisen kirjan kansikuvan perusteella. Nuo veikeät pohjalaiset suosikkiharrastuksensa parissa! Hillitöntä! Oikesti kiinnostaa myös joskus jonkinlaisen perinneneuleen tekeminen, silläkin riskillä, että se johtaa minut tenniksen pariin :D

#neulekuvahaaste2018, #neulekirja, #nonnuneuloja, #instaneulojat, #neulonta, #puranpuran2 

#sävy sävyyn

Musta tuntuu multa :D Yleensä kaikki on mustaa, mutta jostain syystä käsitöissä olen rohkeampi värien valinnassa. Tämän päivän neulekuvahaaste sai minut kuitenkin pitäytymään tutussa ja turvallisessa.

#neulekuvahaaste2018  #sävysävyyn#nonnuneuloja #instaneulojat #neulonta #puranpuran2

#lohtuneule


Seuraavaksi raadollinen tunnustus: en ole sinut käsivarsieni kanssa. Vihaan niitä! En kyllä pidä paljaista olkapäistänikään. Siksi lohtuneuleeni on bolero. Ehdottomasti. Boleroissa parasta on niiden tarjoama piilo, mutta samalla ne ovat kevyitä, joten niitä voi käyttää myös kesällä.
Peilistä heijastuu motto maailman parhaasta ohjelmasta Gold Rush. Tony Beets: "Make it happening, I guess." Ja väännettäköön nyt vielä rautalangasta se, että tuon lauseen hienoushan perustuu virheeseen, fiilikseen siitä, että kun jonkun homman laittaa tapahtuun, niin siinä ei epäonnistumista mietitä, virheitä väistellä, vaan mennään ja tehdään!


#neulekuvahaaste2018  #lohtuneule #bolero #instaneulojat #neulonta


#uusi tekniikka

Instan neulekuvahaasteen myötä otan haltuun uuden tekniikan! Turun linnassa muutama vuosi takaperin, törmäsin kinnasneulatekniikkaan, jota siellä näytösluontoisesti tehtiin. Huusin netistä kinnasneulan ja pääsen vihdoin kokeilemaan tätä uutta ihmeellistä tekniikkaa! :D

#neulekuvahaaste2018  #uusitekniikka #instaneulojat #neulonta

 #keskeneräinen


Raidallinen pusero on keskeneräinen. Edelleen. Täytyisi motivoitua päättelemään langat ja yhdistää palat toisiinsa. Töiden valmistuminen pelottaa jollain kummalla tavalla. Ehkä siinä on enemmän kuin ripaus epäonnistumisen pelkoa. Jos ei neuleesta tulekaan sellainen kuin on ohjeessa tai mielessään  kuvitellut. Valmistuminen pelottaa myös siksi, koska välittömästi tulee kiire miettiä, mitä tekee seuraavaksi! Jonkinlainen pakkomielle siitä, että koko ajan on oltava puikoilla käsityö tai pari tai kolme. Onneksi nyt ei kovasti ehdi ajatella muuta kuin tätä neulekuvahaastetta :D

#neulekuvahaaste2018  #keskeneräinen #nonnuneuloja #instaneulojat #neulonta #puranpuran2

#käsinvärjätty



Mikrovärjäys! - Uhka vai mahdollisuus? Tämä neulekuvahaaste saa ihmisen tekemään jänniä juttuja! Ensin tubetin ja tajusin pian, että lankoja voi värjätä myös mikrossa!!! Kiitos Neulovan Ninjan oppien, sisäistin mikrovärjäyksen alkeet tuokiossa. Sitten hankin etikkaa ja elintarvikeväriä.
Jännitti ihan pirusti, miten muikkelin käy.
Ensin lanka vyyhdille. Ja reilun tunnin liotus etikkavedessä.
Ylimääräiset etikkavedet pois ja elintarvikeväreihin likoamaan

2 X 2 minuuttia mikrotusta kostealle langalle.
Huolellisen huuhtelun jälkeen kuivumaan.
Ja ennen kuin ehdin huomatakaan, oli Pipa lennähtänyt paikalle. 


#neulekuvahaaste2018,  #käsinvärjätty, #nonnuneuloja, #instaneulojat, #neulonta, #puranpuran2 

#silmukkamerkki


Kiitos jälleen, Ebay. Ilman en tajuisi kaivata tavaroita, joita minulta puuttuu. Silmukkamerkki on yksi ylellisyys, jota en ole huomannut tarvitsevani, ennen kuin hankin sellaiset. Aina olen jostain jonkin silmukkamerkin kehitellyt. Onhan nämä nyt kuitenkin huomattavasti kätevämpi tapa merkitä kuin  vaikka hakaneulalla tai langanpätkällä. Tyytyväinen olen tähän huokeaan hankintaan.

#neulekuvahaaste2018  #silmukkamerkki #nonnuneuloja #instaneulojat #neulonta #puranpuran2

#puikoilla nyt


Villahousut. Aloitin niiden työstämisen silloin, kun oli lunta maassa. Kävi niin, että lanka loppui kesken. Ei auttanut muu kuin tilata lisää Ebaysta. Nyt kerät vihdoin saapuivat ja siirsin silmukat takaisin puikoille. Josko nämä pöksyt nyt juhannukseksi valmistuisivat! Sehän nyt on kuitenkin varma asia, että juhannussää on koleampi kuin jouluisin.

#neulekuvahaaste2018  #puikoillanyt #nonnuneuloja #instaneulojat #neulonta #puranpuran2

 #lanka


Lankamaailmasta löytämäni lanka houkuttelee jo mukaansa uuteen käsityöprojektiin. Ihan vähän vielä harkinnassa mitä tästä syntyy. Pari ideaa pyörii mielessä, mutta ensin pitäisi hiukan testata miten lanka toimii puikoilla. Laskeutuuko lanka miten vai onko se sittenkin tönkömpi.

#neulekuvahaaste2018 #lanka #nonnuneuloja #instaneulojat #neulonta #puranpuran2

#minä ja neule


Nyt pärähtää käyntiin neulekuvahaaste 2018 Instassa. Kiitos nonnu.neulojan. Viime aikoina käsityöhommelit ovat olleet vähän enemmän levällään, että josko tässä haasteessa olisi tilaisuus kurinpalautukseen. Sellainen kepeä ryhtiliike. Ensimmäisen päivän haastekuvan aiheena on minä ja neule. Koska on pakko tehdä myös "oikeita" töitä - eikä pelkästään käsitöitä - on mielestäni ehdottoman tärkeää, että myös töissä on mahdollisuus kääriytyä mukavaan ja lämpimään neuleeseen. Siksi tämä kuva. Siksi liukuvärjätty aade lõng ja revontulihuivi.

#neulekuvahaaste2018 #nonnuneuloja #instaneulojat #neulonta #puranpuran2
 
 
 





 


Kiitokset jälleen Ebaylle. Sieltä löysin ja tilasin mukana kannettavan pussukan langalle. Enää ei lankakerä ikävästi vieri pitkin lattioita. Lanka ei myöskään mene solmuun kassin pohjalla pyöriessään. Näitä asioita joita ei ole tajunnut tarvinneensa näin kovin, ennen kuin sellaisen hankkii. Joka tapauskessa arjen luksusta :)

 #villasukka

Villasukka. Ihan perus.

 

#yksityiskohta

Eiliseltä jatkuu kukkateema ja virkkuuhommat. Miten tuollaisista yksinkertaisista silmukoista ja pylväistä voikin syntyä yhtäkkiä vaikkapa kukka. Ihan käsittämätöntä! Tuntuu taikuudelta.

neulekuvahaaste2018, yksityiskohta, nonnuneuloja, instaneulojat, neulonta ,puranpuran2 

#kukka



Afrikkalainen kukkasessa minua kiehtoo sen muoto. Kuusikulmaisen muotonsa vuoksi se soveltuu monenlaisiin projekteihin: viltiksi, kassiksi, mekoksi.  

neulekuvahaaste2018, kukka, nonnuneuloja, instaneulojat, neulonta ,puranpuran2 


#päättely

Aina kun tulee aika päätellä, loppuu motivaatio. 

#kontrasti

Twin Peaks -tunnelmissa.
neulekuvahaaste2018, kontrasti, nonnuneuloja, instaneulojat, neulonta, puranpuran2 

#neulekirja 

Valitsin tämän kyseisen kirjan kansikuvan perusteella. Nuo veikeät pohjalaiset suosikkiharrastuksensa parissa! Hillitöntä! Oikesti kiinnostaa myös joskus jonkinlaisen perinneneuleen tekeminen, silläkin riskillä, että se johtaa minut tenniksen pariin :D

#neulekuvahaaste2018, #neulekirja, #nonnuneuloja, #instaneulojat, #neulonta, #puranpuran2 

#sävy sävyyn

Musta tuntuu multa :D Yleensä kaikki on mustaa, mutta jostain syystä käsitöissä olen rohkeampi värien valinnassa. Tämän päivän neulekuvahaaste sai minut kuitenkin pitäytymään tutussa ja turvallisessa.

#neulekuvahaaste2018  #sävysävyyn#nonnuneuloja #instaneulojat #neulonta #puranpuran2

#lohtuneule


Seuraavaksi raadollinen tunnustus: en ole sinut käsivarsieni kanssa. Vihaan niitä! En kyllä pidä paljaista olkapäistänikään. Siksi lohtuneuleeni on bolero. Ehdottomasti. Boleroissa parasta on niiden tarjoama piilo, mutta samalla ne ovat kevyitä, joten niitä voi käyttää myös kesällä.
Peilistä heijastuu motto maailman parhaasta ohjelmasta Gold Rush. Tony Beets: "Make it happening, I guess." Ja väännettäköön nyt vielä rautalangasta se, että tuon lauseen hienoushan perustuu virheeseen, fiilikseen siitä, että kun jonkun homman laittaa tapahtuun, niin siinä ei epäonnistumista mietitä, virheitä väistellä, vaan mennään ja tehdään!


#neulekuvahaaste2018  #lohtuneule #bolero #instaneulojat #neulonta


#uusi tekniikka

Instan neulekuvahaasteen myötä otan haltuun uuden tekniikan! Turun linnassa muutama vuosi takaperin, törmäsin kinnasneulatekniikkaan, jota siellä näytösluontoisesti tehtiin. Huusin netistä kinnasneulan ja pääsen vihdoin kokeilemaan tätä uutta ihmeellistä tekniikkaa! :D

#neulekuvahaaste2018  #uusitekniikka #instaneulojat #neulonta

 #keskeneräinen


Raidallinen pusero on keskeneräinen. Edelleen. Täytyisi motivoitua päättelemään langat ja yhdistää palat toisiinsa. Töiden valmistuminen pelottaa jollain kummalla tavalla. Ehkä siinä on enemmän kuin ripaus epäonnistumisen pelkoa. Jos ei neuleesta tulekaan sellainen kuin on ohjeessa tai mielessään  kuvitellut. Valmistuminen pelottaa myös siksi, koska välittömästi tulee kiire miettiä, mitä tekee seuraavaksi! Jonkinlainen pakkomielle siitä, että koko ajan on oltava puikoilla käsityö tai pari tai kolme. Onneksi nyt ei kovasti ehdi ajatella muuta kuin tätä neulekuvahaastetta :D

#neulekuvahaaste2018  #keskeneräinen #nonnuneuloja #instaneulojat #neulonta #puranpuran2

#käsinvärjätty



Mikrovärjäys! - Uhka vai mahdollisuus? Tämä neulekuvahaaste saa ihmisen tekemään jänniä juttuja! Ensin tubetin ja tajusin pian, että lankoja voi värjätä myös mikrossa!!! Kiitos Neulovan Ninjan oppien, sisäistin mikrovärjäyksen alkeet tuokiossa. Sitten hankin etikkaa ja elintarvikeväriä.
Jännitti ihan pirusti, miten muikkelin käy.
Ensin lanka vyyhdille. Ja reilun tunnin liotus etikkavedessä.
Ylimääräiset etikkavedet pois ja elintarvikeväreihin likoamaan

2 X 2 minuuttia mikrotusta kostealle langalle.
Huolellisen huuhtelun jälkeen kuivumaan.
Ja ennen kuin ehdin huomatakaan, oli Pipa lennähtänyt paikalle. 


#neulekuvahaaste2018,  #käsinvärjätty, #nonnuneuloja, #instaneulojat, #neulonta, #puranpuran2 

#silmukkamerkki


Kiitos jälleen, Ebay. Ilman en tajuisi kaivata tavaroita, joita minulta puuttuu. Silmukkamerkki on yksi ylellisyys, jota en ole huomannut tarvitsevani, ennen kuin hankin sellaiset. Aina olen jostain jonkin silmukkamerkin kehitellyt. Onhan nämä nyt kuitenkin huomattavasti kätevämpi tapa merkitä kuin  vaikka hakaneulalla tai langanpätkällä. Tyytyväinen olen tähän huokeaan hankintaan.

#neulekuvahaaste2018  #silmukkamerkki #nonnuneuloja #instaneulojat #neulonta #puranpuran2

#puikoilla nyt


Villahousut. Aloitin niiden työstämisen silloin, kun oli lunta maassa. Kävi niin, että lanka loppui kesken. Ei auttanut muu kuin tilata lisää Ebaysta. Nyt kerät vihdoin saapuivat ja siirsin silmukat takaisin puikoille. Josko nämä pöksyt nyt juhannukseksi valmistuisivat! Sehän nyt on kuitenkin varma asia, että juhannussää on koleampi kuin jouluisin.

#neulekuvahaaste2018  #puikoillanyt #nonnuneuloja #instaneulojat #neulonta #puranpuran2

 #lanka


Lankamaailmasta löytämäni lanka houkuttelee jo mukaansa uuteen käsityöprojektiin. Ihan vähän vielä harkinnassa mitä tästä syntyy. Pari ideaa pyörii mielessä, mutta ensin pitäisi hiukan testata miten lanka toimii puikoilla. Laskeutuuko lanka miten vai onko se sittenkin tönkömpi.

#neulekuvahaaste2018 #lanka #nonnuneuloja #instaneulojat #neulonta #puranpuran2

#minä ja neule


Nyt pärähtää käyntiin neulekuvahaaste 2018 Instassa. Kiitos nonnu.neulojan. Viime aikoina käsityöhommelit ovat olleet vähän enemmän levällään, että josko tässä haasteessa olisi tilaisuus kurinpalautukseen. Sellainen kepeä ryhtiliike. Ensimmäisen päivän haastekuvan aiheena on minä ja neule. Koska on pakko tehdä myös "oikeita" töitä - eikä pelkästään käsitöitä - on mielestäni ehdottoman tärkeää, että myös töissä on mahdollisuus kääriytyä mukavaan ja lämpimään neuleeseen. Siksi tämä kuva. Siksi liukuvärjätty aade lõng ja revontulihuivi.

#neulekuvahaaste2018 #nonnuneuloja #instaneulojat #neulonta #puranpuran2
 
 
 





 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pohdintaa ja pussukoita

Tervetuloa ostoksille!

Villahousuja, villahousuja, enemmän villahousuja